29.03.2014

Amsterdam Gezilecek Yerler


Amsterdam gezilecek yerler yazısında Hollanda gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alan Amsterdam'a yapılacak olan 3-4 günlük bir seyahat boyunca Amsterdam'da gidilmesi gereken yerler, Amsterdam ünlü sokakları, Amsterdam caddeleri, Amsterdam şehrinin özellikleri, Amsterdam'da yaşam ve Amsterdam gezilecek yerler hakkında ayrıntılı bir Amsterdam gezi yazısı hazırladım.
Almanya'nın Duisburg şehrine gittiğim gittiğim zaman Duisburg Amsterdam arası 200 kilometre civarında olduğu öğrendim. Aynı şekilde Düsseldorf, Amsterdam arası 230 kilometre tutmaktadır. Bulunduğum yerin Amsterdam'a arabayla 3 saatlik mesafede olduğunu öğrenince arabaya atlayıp Amsterdam'a gittik. Biz Almanya'dan, Amsterdam'a arabayla gittik ancak Avrupa'nın bir çok yerinde olduğu gibi Amsterdam'a bir çok farklı şehirden tren ile çok rahat ulaşılabilir.
Hollanda'nın başkenti olan Amsterdam Avrupa'nın en çok turist çeken şehirlerinden bir tanesidir. Kanallar şehri olma özelliğiyle farklı bir mimari yapıya sahip olan bir Avrupa başkentidir. Şehrin her yerinden geçmekte olan kanallar Amsterdam'a bambaşka bir ortam ve görüntü sağlamaktadır. Amsterdam kanalları şehrin en önemli simgesidir diyebiliriz. Amsterdam'da ve Hollanda'da meşhur olan diğer bir şey bütün dünyaca bilinen Hollanda laleleridir. Hollanda laleleri, Hollanda kanalları gibi dünya çapında üne sahiptirler. Amsterdam şehrinde gezerken çok dikkat çeken bir diğer konu da bisiklet sayısının çokluğudur. Amsterdamlılar şehir merkezinde çoğunlukla ulaşım sağlamaktadırlar. Bisiklet parkları Amsterdam şehir merkezinin her yerinde görülebilmektedir. Bu saydığım Amsterdamın özelliklerini Amsterdam gezilecek yerler arasında ayrıca saymaya gerek olmadığını düşünüyorum. Amsterdam kanalları, Holllanda laleleri ve Amsterdam'da ki bisikletleri şehri gezerken her an görebilirsiniz.
Amsterdam gezilecek yerler listesi içinde Amsterdam'da bulunan müzeler önemli bir yere sahiptir. Amsterdamda gezilecek yerler arasında bir çok müze bulunmaktadır.
Amsterdam Gezilecek Yerler Listesi
Van Gogh müzesi
Amsterdam Tarih Müzesi
Amsterdam Kraliyet Sarayı
Red Light District ( Kırmızı Işık Bölgesi )
Ricksmuseum Amsterdam
Allard Pierson Müzesi
Madame Tussauds Müzesi
Dam Square ( Dam Meydanı )
Jordaan
Anne Frank House
Heineken Experience ( Heineken Müzesi )
Stedelijk Müzesi
Amsterdam görülmesi gereken yerler içinde yazmış olduğum bu yerler Amsterdam'a giden her turistin görmesi gereken yerlerin başında gelir.


                                                   Amsterdam Gezilecek Yerler-Tanıtım 



Amsterdamda ki gezilecek yerler arasında en popüler, en turistik olan yer Amsterdam gece hayatıen önemli merkezi konumunda olan Red Light District adıyla bilinen kırmızı ışık bölgesidir. Red Light District gece hayatı ile ünlenmiş bir yer olmasına rağmen sadece geceleri değil gündüzleri de Amsterdama gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerin başında gelir. Red Light District yan yana dizilmiş genel evlerin, sokakta camın arkasında dans edip sizi içeri çağıran kadınların bulunduğu, etrafında belli bir oranda kafa yapıcı maddenin legal olarak serbestçe satıldığı coffee shop adındaki mekanların çok sayıda olduğu bir bölgedir. Bu coffee shop mekanları belli mir miktarda hint keneviri satma izinlerine sahiptirler. Ancak 18 yaşından küçük olanlara satış yasaklanmıştır. Bu coffee shopların bulunduğu sokaktan veya etrafından geçerken havaya yayılmış olan ağır hint keneviri kokusunu hemen alırsınız. Amsterdam gece hayatı merkezi olan Amsterdam Red Light District Hollandaya gelen turistlerin önemli bir miktarının gelme sebebidir. Amsterdam şehrine bu kadar çok turist gitmesi Red Light District ve coffee shoplarda serbestçe satılan Hint keneviri tarzı şeylerle doğrudan ilişkilendirilebilir. Amsterdam gece hayatı Avrupa'nın en hareketli ve canlı şehirlerinden birisidir.
Amsterdam'da gezilecek yerler içinde yer alan Amsterdam Dam Square ( Dam Meydanı) Amsterdam'ın en büyük ve kalabalık meydanıdır. Dam Square Amsterdamın merkezinde yer almaktadır.
Amsterdam görülmesi gereken yerler arasında yer alan Madame Tussauds müzesinde dünyaca meşhur ünlü insanların bal mumundan yapılmış olan heykelleri gerçekmiş gibi sergilenmektedir. Madame Tussauds müzesine giriş ücretlidir. Madame Tussauds müzesi Amsterdam dışında dünyanın başka şehirlerinde de bulunmaktadır.
Yukarıda yazmış olduğum Amsterdam gezilecek yerler listesi içinde yer alan müzelerin her biri görülmeye değer yerlerdir. Amsterdam'da müzerin yoğun olarak bulunduğu yere museumplein denir. Amsterdam'da bulunan müzeler arasında farklı olan Heineken Müzesi Hollanda birası olan Heineken binasının bir müzesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder