29.03.2014

San Francisco'da Görülmesi Gereken Yerler

San Francisco görülmesi gereken yerler arasında en önemlileri olan Golden Gate köprüsü ve Lombard Street ile ilgili daha önceden ayrıntılı yazılar yazmıştım. Simdi ise San Francisco görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alan Pier 39, Alcatraz hapishanesi ve Victorian Houses(Painted Ladies) yani meşhur San Francisco evlerini anlatacağım. San Francisco şehir merkezinde Market Street üzerinden yürüyerek sahile ulaştığımız yerde Ferry Building’e ulaşırsınız. Ferry building etrafında pazar kurulmaktadır. Burada her türlü sebze meyveyi adet olarak satın alabiliyorsunuz. Buradan başlayan Pierler(limanlar) boyunca sahilden yürüyerek Pier 39′a ulaşabilirsiniz.
San Francisco görülmesi gereken yerler arasındaki Pier 39′a şehir merkezinden yürüyerek 1 saatte, taksiyle veya otobüsle de 15 dakikada gidebilirsiniz. Pier 39 haftasonları San Francisconun en kalabalık yeridir diyebiliriz. Her zevke uygun restoranlarla, barlarla, kafeler ile dolu olan Pıer 39′da birçok alışveriş ve hediyelik eşya mağazasını da bulabilirsiniz.

                                      San Francisco Gezilecek Yerler ve Genel Tanıtım

Pier 39′da en popüler yemek yerleri tabiiki balık restoranlarıdır. Bu balık restoranlarında benim daha önce hiçbir yerde görmediğim Ekmek arası çorba(soup bread bowl) yemeyi unutmayınız. Bu yemek özel olarak soyulmuş olan ekmeğin içine çorba koyularak hazırlanmış. Ücreti de 8 dolardı.
Pier 39′un en popüler noktası denizde oluşturulmuş platformun üstünde gördüğümüz deniz aslanlarının bulunduğu yerdir. Deniz aslanlarının bulunduğu bu nokta turistlerle doludur. Bizim görmeye hiç alışık olmadığımız deniz aslanlarını burada yüzlercesi birarada görebilmekteyiz.
San Francisco görülmesi gereken yerler arasında adına en aşina olduğumuz yer olan Alcatraz Hapishanesine yine bu bölgede Pier 35 den kalkan feribotlarla gidebilirsiniz. Alcatraz hapishanesi Amerikanın azılı katillerinin konulduğu ve buradan kaçmanın imkansız olduğu söylenen bir hapishanedir. The Rock filminden sonra ünü dahada artmıştır. Alcatraz hapishanesi denizin ortasında bulunan bir adacık üzerine kurulmuştur. Alcatraz hapishanesi kıyıya çok uzak olmamakla birlikte deniz aslanlarının cirit attığı, köpek balıklarının dolaştığı bir bölgenin ortasındadır. Ünlü gangaster Al Capone da bu hapishanede yatmıştır. Alcatraz hapishanesi gidiş biletlerinin satıldığı yerin hemen önünde Al capone’un resmi ve bu hapishaneden kaçmanın çok zor olduğuna dair sözleri sergilenmektedir. Biz Alcatraz hapishanesine gitmek için bilet kuyruğuna girdiğimizde, biletleri alıp hemen gidebileceğimizi düşünüyorduk. Oysa ki önümüzdeki 3 gün için bütün biletler tükenmişti. En erken 3 gün sonraya bilet alabiliyorduk. Bizde 2 gün sonra Los angeles’a gideceğimiz için Alcatraz gezisine çıkamadık.Pier 35′ten adaya günde 9 sefer düzenlenmektedir. Alcatraz hapishanesi tur fiyatı da 30 dolardır.
San Francisco görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alan birçok filmde gördüğümüz kırmızı köprü San Francisconun en önemli simgesi olan Golden Gate köprüsüdür. Bu köprünün sadece San Francisconun değil, Amerikanın da New Yorktaki özgürlük heykelinden sonra en bilinen 2. simgesi olduğu düşünülür. Bende San Francisco gezilecek yerler listemde ilk sırada bulunan bu kırmızı köprüye gezimizin 2. gününde gittim. Golden Gate köprüsü ilk bakışta Boğaz Köprüsüne benzerliği hemen dikkat çekiyor. 2.7 kilometre uzunluğunda 227 metre yükseklikte olan bu köprünün yapımına 1933 yılında başlanmış ve 1937 yılında tamamlanmıştır. Köprünün yapımı esnasında 11 kişi yaşamını yitirmiştir. GoldenGate köprüsünün yapımı, o yılların teknolojisini düşünürsek gerçekten çok önemli bir başarıdır.
San Francisco görülmesi gereken yerler arasında ki Lombard Street San Francisco da bir caddenin adıdır. Ancak bu caddenin sadece 100 metrelik bir bölümü dünyaca meşhur, popüler, turistik bir yer. Burası dünyada eşi benzeri olmayan bir sokak. Bir yokuş üzerinde 100 metrelik bir mesafede 8 tane ufak ama çok keskin virajlardan oluşan etrafı çiçeklerle süslenmiş oldukça ilginç bir sokak. Lombard Street San Franciscoya gelen turistlerin uğrak noktalarından biri. Bu ilginç yokuşun kenarlarında bulunan merdivenlerden yaya olarak yokuşu çıkabiliyorsunuz. Bu yokuşun üst bölümü şehrin yüksek yerlerinden birisi konumunda. Burada güzel bir San Francisco fotoğrafı da çektirebilirsiniz. Ben buraya San Francisco gezimizin ilk gününde yürüyerek geldim. Daha sonrada Los Angeles’a gitmek için kiraladığımız arabayla bu virajlı yoldan inme şansım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder