30.03.2014

Paris Gezilecek Yerler


Paris gezilecek yerler yazısında yapmış olduğumuz kısa Paris gezisi sırasında Paris gezilecek yerler, Paris caddeleri, Paris sokakları, Paris önemli yapıları arasından görülmesi gereken yerler hakkında edindiğimiz tecrübeleri paylaştığım bir Paris gezi yazısı tarzında kısa bir Paris gezi rehberi hazırladım. Bu yazı içinde bana göre Pariste mutlaka görülmesi gereken ilk 10 yer listesine de yer verdim. Paris gezilecek yerler yazısına Paris için ayarladığımız tur şirketi hakkında bilgiler vererek başlıyorum.Almanyaya yapmış olduğumuz seyahat sırasında buradan Parise günübirlik turlar olduğunu öğrendik. Birkaç tur şirketiyle görüştükten sonra Almanyadan Parise yapılan bir tura katılmaya karar verdik. Duisburgda sabah saat 5 te Paris turu otobüsüne bindik. Otobüste yaklaşık olarak 40 kişi bulunmaktaydı. 8 saatlik bir yolculuk sonucunda Parise ulaşacaktık. Ancak saat 11 sıralarında Belçikada bir polis bizim bulunduğumuz otobüsü durdurdu. Polisler şöföre Parise tur düzenlemeniz için evraklarının eksik olduğunu söylediler. Daha sonra polisler ile tur şirketi arasında yapılan görüşmeler sonucunda biz tekrardan yolumuza devam etmeye başladık. Ancak bu polis durdurması esnasında 2 saat Belçikada beklemek zorunda kaldık. İki saati kaybettik. Saat 3 gibi Parise vardık.



                                               Paris Gezilecek Yerler ve Genel Tanıtım

Parisin muhteşem mimari yapısı etkileyici binaları Almanyadan farklı havası Parise girer girmez bizi etkiledi. Otobüs şoförü bizi Paris gezilecek yerler arasında yer alan Paris'in Zafer Takı anıtının bulunduğu Charles de Gaulle meydanına bıraktı. Paris turuna katılan herkesin akşam 19.30 kadar serbest olduğunu belirtti. Bizde Parisin etkileyici sokaklarında gezmeye başladık. Parisin ortasında yer alan Zafer Takı anıtının bulunduğu Charles de Gaulle meydanı 12 caddeyi birbirine bağlayan bir meydandır. Hangi caddeye gidersen git dönüşte aynı meydana çıkıyorsun. Bütün bu caddeleri birbirine bağlayan bu ana meydanın konum itibariyle Parisin çok önemli bir yeri olduğu hemen anlaşılıyor. Bu caddelerin içinde birisi varki burası 8 şeritli Parisin en güzel caddesi diyebileceğimiz Paris gezilecek yerler içinde bana göre Eyfel kulesinden sonra gelen Şanzelize caddesi veya Şanzelize bulvarı. O kadar geniş ve düzgün bir cadde ki Şanzelize caddesine hayran kaldım diyebilirim. Bütün önemli markaların mağazalarının ve kafelerin bu cadde üzerinde olduğunu gördüm.

Paris'de Gezilecek İlk 10 Yerler 
  • Eyfel Kulesi
  • Şanzelize Caddesi
  • Zafer Takı Anıtı
  • Louvre Müzesi
  • Concorde Meydanı
  • Notre Dame Katedrali
  • Pantheon
  • Lüksemburg Bahçesi
  • Orsay Müzesi
  • Sacre Coeur Bazilikası
Şanzelize caddesini gezdikten sonra Paris gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alan Eyfel kulesine gittim. Eyfel kulesi tüm dünyada Fransanın simgesi olmuş bir yapı olmasının yanında dünya üzerinde en çok tanınan yapı veya turistik yer olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Eyfel kulesinin yanında bulunan havuzdaki fıskiyelerden sular yükselip alçalarak burada çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Bu havuzun yanında toplanan gençler dans ve çeşitli gösterileriyle turistlerin burada bir yoğunluk oluşturarak kendilerini izlemelerini sağlıyorlar. Buraya gelen bütün turistler Eyfel kulesi ile birlikte sayısız fotoğraf çekilmekte. Herkesin elinde bir fotoğraf makinesi Eyfel kulesini arkasına alarak fotoğraf çekildiğini görebiliyorsunuz. Eyfel kulesini gündüz görmek ile gece görmek arasında çok fark bulunmaktadır. Geceleri ışıklandırılan Eyfel kulesini izlemek bambaşka bir keyif.

Pariste Eyfel kulesi gezisini bitirdikten sonra akşam 19.30 da otobüsün bizi bıraktığı Zafer Takı anıtının yanında toplandık. Buradan bütün tur ekibiyle birlikte Sen nehrinde tekne turuna katıldık. Bu tekne turu esnasında Eyfel kulesinin ışıklandırılmış, yıldızlar gibi yanıp sönen halini görme şansımız oldu. Tekne turu Sen nehrinin iki kıyısı boyunce bizi gezdirdi. Tekne turu bittikten sonra tekrar otobüsümüze bindik ve Paris sokaklarında gezmeye başladık. Otobüsümüz bizi yeniden Paris gezilecek yerler içinde gecesi başka güzel gündüzü başka güzel olan Eyfel kulesinin hemen yanına getirdi. Bu sefer asansöre binip kulenin yukarısına çıkmak istedik. Çok uzun olan kuyruğu görünce bundan vazgeçmek zorunda kaldık. Bir daha gidersem mutlaka bu kulenin en üstüne kadar çıkacağım. Eyfel kulesine bu kadar yakından bakınca insanoğlunun ne kadar zeki akıllı ve çalışkan olduğunu düşündüm. Böyle muhteşem bir yapıyı yapanlarda sonuçta insan gücü.
Buradan sonra Paris gezimiz son buldu. Bu kısa sürede Paris gezilecek yerler arasında Paris gezisine başlamadan önce araştırırken ilk 10 da listelediğim her yere gidemesem de en önemli yerleri görmüş olduk. Gece 12 gibi otobüse bindik. Sabah 8 de Almanya Duisburga ulaştık. Kısa ama öz olan Paris gezimizden ve turdan çok memnun kaldık. Paris Avrupada gezdiğim şehirler arasında gerçekten özellikli bir şehir olduğunu hemen hissettirdi bana. Avrupada mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında ilk sıralarda yer almasının tesadüf olmadığını Paris gezisinden sonra çok net bir şekilde anladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder