28.03.2014

İtalya Gezilecek Yerler

İtalya gezilecek yerler yazısında İtalya turuna çıkmayı düşünenler için İtalya'ya gittikleri zaman faydalı olabilecek çeşitli bilgileri bir araya topladım. İtalya gezilecek yerler, İtalya'da katılacak ekstra turlar, katılmaya gerek olmayan ekstra geziler, İtalyan yemekleri, İtalya'da ulaşım, İtalya'da konaklama hakkında ayrıntılı bir İtalya gezi yazısı hazırladım. İtalya'ya ülkemizden gitmek isteyenler genelde tur şirketlerini seçmektedirler. Türkiye'de bulunan tur şirketlerinin hepsi İtalya'ya tur düzenlemektedir. Bu turlar farklı türlerde olabilmektedir. Türkiye'den giden İtalya turları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Katılınacak olan her turda İtalyanın en önemli ve mutlaka görülmesi gereken şehri Roma olmaktadır. Sadece 3 günlük Roma'ya giden turlar bulunmaktadır. bu turlar Roma turu olarak geçmektedir. Roma gibi bir şehir için 3 gün tam olarak yetmektedir. İtalyanın tamamını gezen turların bazıları Roma için daha kısa bir zaman ayırmaktadırlar. Bu durumda İtalya'da esas görülmesi gereken yer olan Romayı tam göremeden dönülmektedir. İtalya'ya düzenlenen bir diğer tur ise Roma – Floransa – Venedik turudur. Bu tur Türkiye'den gidenlerin en çok tercih ettiği turdur. Bana göre de İtalya'da yapılması gereken en doğru tur seçeneğidir. Bu tur 1 haftalık bir turdur. 3 gün Roma, 2 gün Floransa ve 2 gün Venedik olarak düzenlenmektedir. Böylece hem Roma için yeterli vakit ayrılmış olur hemde İtalya gezilecek yerler arasında en önemlileri olan Venedik ve Floransa'da yeterince gezme imkanı sağlanmış olmaktadır. İtalya'ya tur ile gidecekler için bir diğer tur seçeneği İtalya'da çok sayıda şehir gezmek isteyenlerin tercih edebileceği turdur. Bu tur yine 1 hafta sürmesine rağmen tur esnasında Torino Milano Floransa Venedik Roma Napoli şehirlerini görme şansını elde edebiliyorsunuz. Bu şehirlerin her birine giden bu tur biraz koşuşturmalı ve yorucu olmasına rağmen fazla sayıda şehir görmek isteyenler için tercih edilebilecek bir turdur. Bu turun bana göre olumsuz yönü Roma'da kısa göre kalıyor olmasından dolayı Romanın tam olarak gezilemiyor olmasıdır. Bu turda neredeyse her gün şehirler arası otobüs yolculuğu yapılıyor olması da biraz sıkıcı olabilir. 7 günde 6 farklı İtalyan şehri görmek içinde biraz yorulmak gerekir tabii.

İtalya'ya tur şirketleri dışında yalnız gitmek isteyenler içinde Türkiye'den her gün İtalya'ya uçak seferi düzenlenmektedir. Yaklaşık 3 saatlik bir uçak yolculuğu sonucunda İtalya'ya ulaşılmaktadır. Özellikle Ankara ve İstanbul'dan İtalyanın bir çok şehrine uçak seferi yapılmaktadır.
İtalya'ya turlarla gidenlerin en çok düşündükleri konu İtalya'da ki ekstra turlara katılmak gerekir mi sorusudur. Bu ekstra turların tamamına katılınca ciddi bir miktar euro ödenmesi gerekmektedir. Ancak bu kadar parayı ödemek istemeyenler için düzenlenen bu ekstra turlar hakkında kısaca bazı bilgiler vermek istiyorum. Bu ekstra turlar arasında Pisa kulesinin görüldüğü Toscana turu İtalya'ya gitmişken Pisa kulesini görmeden dönmek olmaz diyenler için katılması gerekli bir ekstra turdur. Giden kişiler arasından orada hiç birşey yok bir tane eğik bir yapı dışında tarzı yorumlarla da çok karşılaştığımı söyleyebilirim. Bu ekstra turlar arasında Vendedikte mutlaka yapılması gereken tabii ki gondola binmektir. Venediğe gitmişken gondola binmeden dönmek olmaz. Gondola tura katılmadan kendiniz de binmeyi tercih edebilirsiniz. Bu sizin tercihinize kalmış. Ekstra turlar arasında yapılan Pompei gezisi katılınabilecek turlar arasındadır. Pompei tarihi ve hikayesi çok farklı bir yer olduğu için İtalya gezilecek yerler arasında gidilmesi gereken yerlerdendir. Bana göre düzenlenen ekstra turlar arasında en önemlileri ve yapılması gerekenler bunlardır.
İtalya gezilecek yerler arasında en önemli şehir olan Roma her yerinden tarih kokan bir şehirdir. Roma imparatorluğunun bu şehirde bıraktığı yapılar tarih olduğu gibi korunmuştur. Roma şehrinin merkezinde Roma İmparatorluğu sanki halen yaşamaktadır. Bu tarihi yapısıyla her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Romanın turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerleri ve Roma gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan yerler Aşk Çeşmesi, Kolezyum, İspanyol Merdivenleri, Vatikan, Venedik sarayı, Roma Forumu, Navona meydanını sayabiliriz.
Bana göre İtalya gezilecek yerler arasında Roma'dan sonra gelen şehir Venedik olmalıdır. Venedik dünyanın başka hiç bir şehrinde olmayan farklı bir yapıya ve ortama sahiptir. Venediğin kanallar arasında kurulmuş olması şehire bambaşka bir hava katmıştır. Dünyanın en romantik şehirleri arasında belki de ilk sırada Venedik yer alır. Venedikte gezerken her yerde turistleri görebilirsiniz. Venedik gezilecek yerler arasında San Marco meydanı (Piazza San Marco) ilk sırada yer alır. Venedik'de gezilecek yerleri zaten Venedik'de yürürken tek tek göreceksinizdir. Venedik'e gitmişken yapılması gereken ilk şey gondola binmektir. Bu gondollarla evlerin arasında kanallar boyunca bir tura çıkıyorsunuz. Venediğe gitmişken mutlaka gondola binilmeden dönülmemelidir.
İtalya gezilecek yerler arasında bir diğer yer ise Pompei diyebiliriz. Pompei M.S 79 yılında patlayan bir yanardağın şehre yaptığı etkileri canlı canlı görebileceğiniz giden herkesi etkileyen bir tarihi yapı ve hikayeye sahip bir şehir. Pompei gezisi genelde ekstra tur olarak düzenlenmektedir. İtalya gezilecek yerler arasında yer alan Napoli şehri İtalyanın çok güzel ve etkileyici şehirlerinin yanında bir sıradan kalmaktadır diyebiliriz. 
İtalya gezilecek yerler arasında yer alan Floransa şehri tam bir tarih şehridir diyebiliriz. İtalya'da Rönesansın başladığı şehir olarak kabul edilen Floransa mimarisiyle, kültürel açıdan ve tarihi binalarla tam bir İtalyan şehridir diyebiliriz. Toscana bölgesinde yer alan Pisa kulesi İtalya'da gezilecek yerler arasında yer alan dünya üzerinde en bilinen yapılardan bir tanesidir. Eğik duran bir kule İtalya'ya gelen bütün turistlerin ilgisini çekmektedir. Pisa Kulesi İtalya turizminde çok önemli bir yere sahiptir.
İtalya gezilecek yerler arasında son olarak bahsetmek istediğim yer Verona. Verona İtalya turları sırasında ekstra düzenlenen bir turdur. Verona'da görülmesi gereken yerler arasında meşhur aşk hikayesinin kahramanları Romeo ve Julietin aşkına şahitlik etmiş olan Julietin evi yer almaktadır. Verona'ya giden turistler sadece bu evi görmek için Verona'ya gidiyorlar diyebiliriz. Veronayla ilgili daha ayrıntılı bilgilere Verona gezilecek yerler yazısı ile ulaşabilirsiniz.
İtalya gezilecek yerler hakkında bilgiler verdikten sonra İtalya ile ilgili birkaç bilgiyi de vermek istiyorum . İtalya gece hayatı turistlerin çok fazla ilgisini çekmemektedir. İtalya'ya turist olarak gidenler İtalya gece hayatı veya İtalya gecelerinde eğlenmek için gitmemektedirler. İtalya daha çok gezmeyi sevenler için tercih edilen bir ülkedir. Bende İtalya gece hayatı veya İtalya'da eğlence yaşamı hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığım için burada yanıltıcı bilgi vermek istemiyorum.
İtalyan yemekleri dünyaca meşhurdur. İtalya'ya gitmişken mutlaka bir İtalyan pizzası ve İtalyan makarnası yenilmelidir. Romanın adıyla özdeşleşerek meşhur olmuş bir de Roma dondurması vardır. Roma'ya gitmişken Roma dondurmasını da denemek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder